pikiavimas

 Be abejo tabakas sudygs tankiai kaip miškas, nes mažos sėklos kaip jas bebertumėte guls viena šalia kitos, dviejų gal trijų milimetru atstumu - viskas gerai, taip ir turi būti, pomidorus šeimininkės ne kitaip daigina.

Galima pikiuoti ir vos sudygusius daigus, nors tai nėra būtina ir gal tokia tanki konkurencija lemia geresnį jų augimą. Daigai palaipsniui išsiskirs savo didumu, tvirtumu. Svarbiausia nepamiršti palaistyti. Dirvožemis turi būti drėgnas pastoviai, na neperlaistytas, bet jokiu būdu neišdžiūvęs.

Maždaug po keturių savaičių nuo sudygimo, tabako daigai turi būti pikuojami ir perkeliami kiekvienas į atskira indą. Galima tai daryti su arbatiniu šaukšteliu, netgi su rankenėle, ar tik pasiėmus virbalą - daug vietos ten nerasite, bet būtina nepažeisti, nei šaknų, nei viršūnėlių - jokiu būdu nesuspauskite, būkite atsargus
.
Jeigu Jūsų daigykla buvo aukštesnė, žinoma kad, pikiuojant išretinsite tiek, jog keletą daigų galės likti ir tame pačiame inde. Perkeliant, nepamirškite iš pradžių sudrėkinti indo, ar tai būtų molinis, ar iš durpių spaustas indas, vėliau ir žemės mišinio nepamirškite sudrėkinti ir įsodinus tabako augalą būtinai palaistykite. Laistymui galima naudoti purkštuką, tokiu būdu neišplausime tabako šaknų ir tolygiai palaistysime.
Laikykite augalus šiltoje ir šviesioje vietoje.
Tabako skonio savybės priklauso ne tik nuo pasirinktos rūšies, visas priežiūros ciklas svarbus.




Paprastojo tabako lapus galima naudoti vietoje cigarečių popieriaus, tik supjaustome stačiakampius pagal reikiama dydį.




zaugis ©

No comments:

Post a Comment